Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

Περί Δ.Ν.Τ. - μία άλλη ανάγνωση. Τι περιμένω


 

Το Δ.Ν.Τ. επιμένει στην σκληρή φορολόγηση (ακόμη και των άνεργων!), στις μειώσεις μισθών, στις αυξήσεις των λογαριασμών του Δημοσίου, και άλλα πολλά, δυσβάσταχτα απο τον μέσο Έλληνα πολίτη.

Είναι άραγε τόσο ηλίθιοι, τόσο, άκαρδοι, τόσο οπορτουνιστές;; Υπάρχουν και απο αυτούς. Οι πολλοί απλώς είναι πολύ δύσπιστοι. ΔΕΝ βλέπουν διαρθρωτικές αλλαγές, δεν βλέπουν να προχωρούν αποκρατικοποιήσεις, δεν βλέπουν βελτιώσεις στην Δημόσια Διοίκηση.

Ίσως περίμεναν την έκρηξη του Ελληνικού λαού να "λύσει" το πρόβλημα. Αυτό δεν έγινε. Ο κόσμος είναι φοβισμένος, νιώθει συνένοχος στην δημιουργία της κρίσης (της Ελληνικής κοινωνίας, όχι της οικονομικής), περιέργως κάνει υπομονή, στέκεται σοβαρός απέναντι στην μεγαλύτερη κρίση που έζησε η Ελλάδα (την θεωρώ χειρότερη από τον πόλεμο, γιατί δεν ξέρεις τι πολεμάς και πότε και πως θα περάσει).

Το πρόβλημα μπορούν να το λύσουν οι Ταγοί της Δημοκρατίας, οι κάθε λογής εξουσίες, οι κατέχοντες αξιώματα.

Να γίνω σαφής:

Σήμερα έχουν συνέλευση οι Δικαστές και Εισαγγελείς.

-Περιμένω αντί της αντισυνταγματικής αποχής, να προχωρήσουν με παρρησία στην τάχιστη απονομή δικαιοσύνης, σε κρίσιμες υποθέσεις.

-Περιμένω από τους εφοριακούς, που γνωρίζουν την οικονομική και περιουσιακή κατάσταση όλων μας, να κάνουν εντατικούς ελέγχους και να φέρουν έσοδα.

-Περιμένω από τους συνάδελφους Πολεοδόμους, να τσακίσουν όσους έχουν καταπατήσει δημόσιες και δασικές εκτάσεις και έχουν κτίσει βίλλες με πισίνες.

-Περιμένω από τους Προϊσταμένους τω ν Περιφερειών, που γνωρίζουν ποιοί έχουν πάρει παράνομες επιδοτήσεις Αναπτυξιακών Νόμων, να κάνουν εκθέσεις επιστροφής επιδοτήσεων.

-Περιμένω από τους Διευθυντές Γεωργικής Ανάπτυξης, να στείλουν αναλυτικές καταστάσεις γεωργών - μαιμούδων, με στρεμματικές αποδόσεις, επιδοτήσεις, επιστροφές ΦΠΑ, και Porsche Cayenne.

-Περιμένω από τους ελεγκτές της Ευρωπαϊκής Ένωσης να δώσουν ΑΜΕΣΑ στοιχεία για διαγωνισμούς και αναθέσεις που οδήγησαν σε διασπάθιση Δημόσιου και Κοινοτικού χρήματος. 

  Όλοι αυτοί μπορούν και πρέπει να προσφέρουν υπηρεσίες στην Πατρίδα, αντί να κάθονται και να κάνουν αγωγές για μειώσεις μισθών.

   Τότε θα ξένοι δανειστές θα πεισθούν ότι πραγματικά ΘΕΛΟΥΜΕ να κάνουμε μια ΝΕΑ αρχή. Τότε δικαίως και εμείς θα μπορούμε να απαιτήσουμε δικαίωση των αγώνων του λαού μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου