Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

Πολιτική αντιμετώπιση της Κρίσης στο 2013

ΠΩΣ θα ξεκινήσει η ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ της κατάστασης;


Ρωτήθηκα από αγαπητό φίλο με σοβαρή πολιτική σκέψη: Ποιό Πολιτικό Σύστημα μπορεί να μας βγάλει από το σημερινό ποιτικό - κοινωνικό τέλμα;

Ας προσπαθήσω να δώσω μία απάντηση:

Οι σημερινές κομματικές στρατιές σίγουρα ΟΧΙ.

Οι μεταρρυθμιστικές ομάδες και κινήσεις δείχνουν να είναι ακόμη σε εμβρυακή φάση. Πολύ μακράν από το να συστήσουν κάποια σοβαρή εναλλακτική λύση.

Θεωρώ ότι πρέπει να παίξουν ρόλο κάποιοι απο την νεώτερη γενιά πολιτικών, κάποιοι από τους οποίους, αν τους αφήσουν να βρούν χώρο και αρθρώσουν λόγο, μπορεί να εξελιχθούν σε Ηγετικές φυσιογνωμίες της νέας Πολιτικής σκηνής.

Θα πω και πάλι όμως ότι ΔΕΝ πρόκειται τιποτε να ευδοκιμήσει αν δεν δω εντυπωσιακή ΑΝΑΣΤΡΟΦΗ απο την Επιχειρηματική Τάξη και δη την Παραγωγική Μεταποιητική. Μόνο αυτοί μπορούν να στηρίξουν παραγωγική βάση, να αναστρέψουν την ανεργία, να δώσουν όραμα στη νέα γενιά για να μην μεταναστεύει, να υποχρεώσει τους πολιτικούς να αλλάξουν συμπεριφορά, να δώσουν μία άλλη εικόνα στους συνδικαλιστές, να ταρακουνήσουν τις Δημόσιες Υπηρεσίες να παράξουν έργο.

Η Δικαιοσύνη έχει μεγάλο ρόλο, αν εξασκήσει την εξουσία της προς ώφελος της Κοινωνίας και του Πολίτη.

Τέλος οι Επιστημονικοί φοείς, ας αναλάβουν τις ευθύνες και τον ρόλο που πρέπει να παίξουν στην επόμενη μέρα.

ΔΕΝ μπορεί, από μόνο του το Πολιτικό Σύστημα, να ανανεωθεί. Φωτισμένη ΗΓΕΣΙΑ και άνθρωποι με θάρρος, πειθώ, γνώσεις, εμπειρίες πρέπει να ενεργοποιηθούν σε Συλλογική, Ομαδική προσπάθεια ΑΜΕΣΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου