Σάββατο 25 Απριλίου 2015

Λεφτά και Επιχειρηματίες

Παίρνοντας την ευκαιρία απο ανάρτηση ενός συμπαθούς φίλου και την θέση του ότι οι σημερινοί αστοί ενδιαφέρονται ΜΟΝΟ για χρήμα, θα ήθελα να επαναλάβω τι έγραψα σχετικά.....
"""σε όλα σου τα κείμενα είναι εμφανές ότι θέλεις να μείνεις μακρυά απο την Ελληνική παραγωγή και μεταποίηση. Ίσως δεν βολεύει την αριστερή ιδεολογία που πρέπει να έχει πάντα απέναντι της τους καπιταλιστές. 
Θα πληροφορήσω εσένα και τους πολλούς αναγνώστες σου ότι ο μέσος Έλληνας μικρομεσαίος της Παραγωγής και Μεταποίησης όταν μπλέκει με τα επιχειρηματικά το ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ που σκέφτεται είναι τα λεγτά, ΜΟΝΟ τα λεφτά, όπως αναφέρεις.
Τον ενδιαφέρει η Δόξα, η Καταξίωση, η Επωνυμία, η Επιβράβευση του έργου του, η Κοινωνική του ανέλιξη, ο προσωπικός του εγωισμός, η αυτοικανοποίηση πόθων και στόχων.
Θα μου πεις: όταν έχεις επιτύχει όλα αυτά, μοιραία θα κάνεις και λεφτά. Λεφτά θα κάνει. Πολλά λεφτά δεν θα κάνει γιατί θα συνεχίσει την δημιουργία μέχρι να πεθάνει.
Πολλές φορές (τις περισσότερες) ξανοίγεται υπέρμετρα και τα χάνει όλα. Το ίδιο παθαίνει αν του τύχει κάποια χρονική στιγμή σαν την σημερινή. Όταν κάποιοι κάνουν "επανάσταση" απέναντι στον αόρατο εχθρό και την πληρώνει η μεσαία παραγωγική μεταποιητική τάξη.....Δυστυχώς..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου