Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

Περί Πολιτικής κουλτούρας και συμπεριφοράς.

 
      Επιμένω εδώ και καιρό να γράφω ότι η Πολιτική μπορεί να έχει πολλά άσχημα και αισχρά σημεία, αλλά δεν είναι "άθλημα" για τον κάθε πικραμένο που νομίζει ότι μπορεί να κάνει καριέρα ή να άλλάξει τον κόσμο. Ειδικά για τους σύγχρονους μεταρρυθμιστές που θέλουν "πολιτική χωρίς πολιτικούς", νέα κόμματα χωρίς παλαιούς πολιτικούς, το αποτέλεσμα του πειράματος "Σ...τέλιος Σταυρίδης" νομίζω ότι πήγε πολύ πίσω την υπόθεση πολιτικών δυνατοτήτων των "ανθρώπων της αγοράς".
Οι άνθρωποι της αγοράς έχουν μάθει να διοικούν τις επιχειρήσεις τους με τον τρόπο τους. Το Έθνος, η Πατρίδα, το Κράτος, όπως θέλετε πείτε το, δεν είναι απλά επιχείρηση και ο λαός δεν είναι εργαζόμενοι. Ο έξω κόσμος δεν είναι πελάτες ούτε οι πιστωτές, προμηθευτές.
Θέλει άλλ παιδεία, κουλτούρα και αποτελεσματικότητα για να σταθεί επάξια ένας επιχειρηματίας στην Πολιτική σκηνή. Ο επόμενος που θα προσπαθήσει ας είναι πιο προσεκτικός. Γιατί κάνει κακό σε όλη την Ιδιωτική Επιχειρηματικότητα, μία λανθασμένη συμπεριφοορά και δίνει λαβές για σχόλια πικρόχολα και αιτιάσεις. ΠΡΟΣΟΧΗ λοιπόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου