Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

Ανδρέας Παπανδρέου και Επιχειρήσεις

Ανδρέας Παπανδρέου και Επιχειρήσεις


Αυτό που γνωρίζω καλά είναι η καταλυτική συμμετοχή του Ανδρέα Παπανδρέου στην απαξίωση, διάλυση και τελικά αποβιομηχάνιση της Ελλάδας.

Ο Ανδρέας Παπανδρέου ενδιαφερόταν για το κράτος του (L'etat c' est moi).

Το πρέπον, για ένα πραγματικό κοινωνιστή, ήταν να δημιουργήσει δομές κράτους ελέγχου, πρόνοιας, κοινωνικής δικαιοσύνης, αυτά που επικαλούνταν ότι έλειπαν από τον κρατικό μηχανισμό. Αντί να οργανώσει το Δημόσιο, τις υπηρεσίες και να δουλεύουν όλα μαζί παράλληλα, προτίμησε να κουλαντρίσει τον κομματικό στρατό.

Κομματόσκυλα σε συμβούλια, κέντρα λήψης αποφάσεων, φακέλωμα κάθε δημιουργικού και παραγωγικού τομέα. Όταν ελέγχεις την παραγωγή πλούτου, ελέγχεις τα πάντα ήταν το σύνθημα των σοσιαληστών της εποχής του Ανδρέα.

Αφόρητη πίεση σε όλες τις επιχειρήσεις, κλείσιμο επιχειρήσεων με συνοπτικές διαδικασίες, αυτός ο άθλιος Οργανισμός Ανασυγκρότησης Επιχειρήσεων, σφηκοφωλιά όλων των σουλατσαδόρων κομματικών. Διάλυση της αγροτικής παραγωγής με αναγκαστικούς συνεταιρισμούς, έλεγχο πρωτογενούς παραγωγής, κομματικά κανάλια διανομής και διάθεσης προιόντων. Κομπίνα στην κομπίνα, διπλοζυγίσματα, κενές καραβιές στους αδέσμευτους.

Όλοι γνωρίζουμε πλέον ότι η κατάρρευση της Ελλάδας έχει ονοματεπώνυμο: Ανδρέας Παπανδρέου. Οι κλώνοι του απλά έκαναν την επιτάφια τελετή από το Καστελόριζο το Μάη του 2010.

Προς τι οι κραυγές και τα δάκρυα τώρα; Αυτά είναι Ιστορία. Τώρα έχουμε στόχους και Όραμα για την επόμενη μέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου