Τρίτη 16 Ιουνίου 2020


Έχω παρακολουθήσει όλες τις συγκεντρώσεις της Ν.Δ. από το 2015 και μετά, επί Κυβέρνησης ΣΎΡΙΖΑ (Συνέδρια, ΔΕΘ, προεκλογικές κλπ).
Διαπιστώσεις:
1. Πρόεδρος, στελέχη και οπαδοί έχουν αυτοπεποίθηση, σιγουριά για την δυναμική της Παράταξης και τις Νίκες που αναμένονται στις πολλαπλές Εκλογές.
2. Η ομιλία του Προέδρου ήταν ενωτική, ιδιαίτερα θετική, με ανυπαρξία αναφορών στον Τσίπρα, τον βίο και την πολιτεία του, αντιπαράθεση και αρνητικά σχόλια. Τους αγνόησε, Τσίπρα και ΣΎΡΙΖΑ, προχώρησε στους στόχους και τις πολιτικές που έχει θέσει ως αυριανός Πρωθυπουργός.
3. Η παράταξη παρουσιάζει εξαιρετική ομοιογένεια και σύνδεση μεταξύ των Ηγετικών στελεχών και πρώην Προέδρων, με συνεχή παρουσία όλων στις κρίσιμες συγκεντρώσεις, σοβαρότητα, υπευθυνότητα, δηλώσεις με θετικό πρόσημο για την πορεία και τις πολιτικές που ακολουθεί. Πιστεύω ότι έχουν αντιληφθεί ότι τα πράγματα σε όλη την Ευρώπη, έχουν αλλάξει προς το χειρότερο, ότι υπάρχει έξαρση λαϊκισμού, αλληλοσυγκρουόμενων συμφερόντων, φασιστικών και αντικοινωνικών συμπεριφορών, προβλημάτων που προκύπτουν απο τις επιλεγόμενες πολιτικές της ΕΕ, λόγω των κρίσεων, του μεταναστευτικού ρεύματος, των προβλημάτων που προέκυψαν μετά την λειτουργία του Ευρώ, λαθών και παραλείψεων στις Πολιτικές που ακολούθησαν και οι ίδιοι.
Θεωρώ ότι ξεκινά μία θετική πορεία του μεγαλύτερου Κεντροδεξιού Φιλελεύθερου Κόμματος της Ε.Ε., της Νέας Δημοκρατίας, ιδιαίτερα με το τέλος του λαϊκισμού, της οριστικοποίησης του Brexit και της πορείας Αναγέννησης της Ευρώπης, όπως την προσδιόρισε ο Εμάνουελ Μακρόν, πρόσφατα.
Η Πολιτική συναίνεσης, μεταρρυθμίσεων, αναδιαπραγμάτευσης των στόχων, συνεργασίας και εμπιστοσύνης προς τους Θεσμούς ενισχύει την εικόνα του Προέδρου αλλά και της Κυβέρνησης Ν.Δ. που θα προκύψει μετά από τις Εκλογές.
Πιστεύοντας σε ομαλές, δημοκρατικές συνθήκες, θα έχουμε θεαματική αλλαγή των πραγμάτων, προς όφελος της χώρας και των Πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου