Σάββατο 11 Μαρτίου 2017

Το 15μελές της ανανέωσης της Νέας Δημοκρατίας


του Δημήτρη Σύρμου*

     Η συμμετοχή μου στα Πολιτικά πράγματα δεν ήλθε ξαφνικά.
Θεωρώ την Πολιτική, την Κοινωνία και τους ενεργούς πολίτες ταυτόσημες έννοιες. Κατ’ αυτήν την έννοια, πάντα ήμουν στην Πολιτική και μάλιστα με φιλελεύθερη ιδεολογική τοποθέτηση, ως ελεύθερος άνθρωπος και “γεννημένος” μέσα στην Ιδιωτική παραγωγή και μεταποίηση.
     Ένας επιχειρηματίας πάντα εξετάζει το εξωτερικό περιβάλλον στο οποίο ζεί και δραστηριοποιείται. Από την ανάλυση του περιβάλλοντος, αντιλαμβάνεται πότε μπορεί να είναι χρήσιμος και αποτελεσματικός. Για πολλά χρόνια θεωρούσα ότι δεν θα ήμουν ούτε αποδεκτός, ούτε ωφέλιμος για τον τόπο μου. Είχα ένα βασικό ¨μειονέκτημα”: είμαι Μηχανικός – Επιχειρηματίας και γνωρίζουν όλοι πολύ καλά την αντιμετώπιση της Ιδιωτικής Επιχειρηματικότητας απο ένα Κράτος μεγάλο, δυσκίνητο και αναποτελεσματικό, αλλά και από σημαντική μερίδα του λαού.
     Η προσωπική μου λοιπόν ουσιαστική εμπλοκή στα πολιτικά πράγματα έγινε με την έναρξη της κρίσης, όταν μπορούσα να εκφράσω πολιτικό λόγο και θέσεις, ιδέες αντιμετώπισης και αποτελεσματική διαχείριση της κρίσης.
     Την ίδια στιγμή, οι παλαιάς κοπής πολιτικοί, μαθημένοι στον γνωστό, “ξύλινο”, λαϊκίστικο ψηφοθηρικό λόγο, ήταν υποχρεωμένοι να σιωπήσουν, αποδεχόμενοι λάθη και παραλείψεις ετών.
     Ο Κυριάκος Μητσοτάκης όταν μίλησε στις εσωκομματικές εκλογές για τις προτεραιότητες του ήταν σαφής:
1. Τροποποίηση Καταστατικού με Θητεία Προέδρου 4ετή 2. Κανένα δάνειο προς το κόμμα, έσοδα με συνδρομές και χορηγίες με μείωση προσωπικού και λειτουργικών δαπανών 3. Ανανέωση και Μεταρρύθμιση του Κόμματος με Αξιολόγηση δράσεων και προσώπων 4. Άνοιγμα της Παράταξης σε νέες Ιδέες, νέους ανθρώπους, κυρίως απο τον παραγωγικό ιστό, ικανούς να διοικήσουν και να είναι αποτελεσματικοί στην διαχείριση.
     Οι διαδικασίες που έθεσε για το Μητρώο Στελεχών του Κόμματος είναι πρωτόγνωρες για πολιτικό κόμμα, αξιόπιστες και αντίστοιχες των προηγμένων Δυτικών Κοινωνιών. Όλοι πρέπει να είμαστε σε διαρκή Αξιολόγηση, για να μπορούμε να προσφέρουμε απο αντίστοιχες θέσεις.
     Όπως αντιλαμβάνεσθε ήταν η καλύτερη στιγμή για να μπορέσω να γίνω ωφέλιμος και αποδεκτός απο την Παράταξη και τους Πολίτες, αρθρώνοντας ένα καθαρό, ουσιαστικό λόγο με κύριες τοποθετήσεις για ένα αποτελεσματικό Κράτος, συντεταγμένη Πολιτεία και Επιχειρηματικότητα ικανή να επιφέρει Ανάταξη της Οικονομίας και τελικά την πολυπόθητη Ανάπτυξη. Ανάπτυξη που θα ομαλοποιήσει Απασχόληση, Υγεία, Παιδεία, Δικαιοσύνη, Κοινωνικό Κράτος.
     Αυτές είναι οι προτεραιότητες μου και έτσι θα πορευτώ προς τους συμπολίτες μου, όπως με γνωρίζουν τόσα χρόνια. Ο Μίμης, ο φίλος, ο συνεργάτης, το παιδί τους για τους γηραιότερους.
Είμαι πεπεισμένος ότι αν αντιληφθούμε την οριακή κατάσταση της χώρας και καθήσουμε όλοι μαζί να κάνουμε σύνθεση απόψεων και δυνάμεων, μπορούμε να τα καταφέρουμε.
Δημήτρης Σύρμος
Αξιολογημένο Πολιτικό Στέλεχος της Ν.Δ.



* ο Δημήτρης Σύρμος είναι Δ. Ηλεκτρολόγος Μηχανολόγος ΑΠΘ, με ΜΒΑ Executive, Επιχειρηματίας της Παραγωγής και Μεταποίησης, μέλος του Πειθαρχικού Συμβουλίου του ΤΕΕ/ΤΑΣ και Α/δρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Πλαστικών Ελλάδας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου