Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

Ο Παπάς και ο Ζευγάς ή η Πολιτική της παλάτζας.


     Πολλοί γράφουν ότι πρέπει να γίνει το Α ή το Β, να αλλάξει πολιτική, να μείνουμε μνημονιακοί ή αντιμνημονιακοί.  Άγεσθαι και φέρεσθαι δηλαδή.
Η Ιστορία έχει δείξει πολλές φορές ότι η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ Πολιτική είναι αυτή της παλάτζας. Ένας Πολιτικός, σε εποχή μεγάλης κρίσης, όπως σήμερα, ΟΦΕΙΛΕΙ να είναι συνεπής στην πολιτική που έχει χαράξει. Αλλαγές βεβαίως επιτρέπονται, ως διορθωτικές κινήσεις σε ένα δυναμικό σύστημα.
     Χωρίς να θέλω να χρεωθώ Θατσερικός, (ένας απλός Κοινωνιστής Φιλελεύθερος είμαι), η πολιτική της είναι ένα κλασσικό παράδειγμα πειθαρχημένης πολιτικής συμπεριφοράς, χωρίς υποκύψεις στον Διεθνή παράγοντα, στον λαικισμό, στην αναρχοφασιστική, δεξιά ή αριστερή, βία.
     Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η πίστη της Θάτσερ σε ένα μοντέλο, που θεωρούσε ικανό να αντιστρέψει την πορεία ενός εξαθλιωμένου κράτους με τεράστια ιστορία και κουλτούρα, η αυστηρή και απαρέγκλιτη εφαρμογή του, έφερε αποτελέσματα.
     Ταυτόχρονα όμως άλλαξε την κουλτούρα της γενιάς των 90'ς και σήμερα βλέπουμε ένα Βασίλειο, σεβαστό στον κόσμο όλο, με το νόμισμα του, την πολιτική του ταυτότητα, την παιδεία, την κουλτούρα, τον εγωισμό του.
     Η Ελληνική Προεδρία είναι ένα κομβικό σημείο για να τονίσουμε τις Πολιτικές που θα μας δώσουν την κοινωνική ανάταση, την οικονομική ώθηση και την δημιουργικότατα για την μεγάλη επιστροφή στις αγορές και την ομαλή εξέλιξη των πραγμάτων.
     Ευχή θα ήταν να υπάρξει λίγη ανοχή και ένας καλός λόγος την 1η του χρόνου που αναλαμβάνουμε και επισήμως την Προεδρία.
Ας μην αποδομήσουμε μόνοι μας την ευκαιρία μας. Σε 15 χρόνια θα την ξαναβρούμε, αν υπάρχει Ε.Ε μέχρι τότε.
     Καλή Χρονιά σε όλους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου