Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Οι 58 και η ενότητα της (Νέας?) Κεντροαριστεράς


     Η Ελλάδα χρειάζεται επιστροφή στην πραγματική Πολιτική. 
Ιδεολογικές αντιπαραθέσεις, επιχειρήματα, μεστό λόγο, ήθος, κουλτούρα, παιδεία για τους πολίτες αλλά κυρίως για το Πολιτικό προσωπικό.
     Η σημερινή πραγματικότητα δείχνει μία Κεντροδεξιά που προσπαθεί να βρεί την ταυτότητα της στην σύγχρονη πολιτική πραγματικότητα και μία Κεντροαριστερά η οποία προσπαθεί να μαζέψει τα κομμάτια της μετά από ένα κύκλο μεταπολίτευσης κατά τον οποίο μεταλλάχτηκε, έγινε εξουσία, ξεπέρασε τον εαυτό της και βέβαια δεν πήρε τα μηνύματα. Δεν εκσυγχρονίστηκε.   Και οι δύο ευρύτεροι σχηματισμοί έχουν τεράστια προβλήματα.
     Η Κεντροδεξιά έχει την εξουσία και ελέγχει κάπως τις φυγόκεντρες δυνάμεις τηξς εσωκομματικής και αντιμνημονιακής ομάδας.
     Η Κεντροαριστερά έχει το ερωτηματικό που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ. Συνιστώσες με χαώδεις διαφορές και πολιτικές αντιλήψεις και συμπεριφορές.  ΠΑΣΟΚ το οποίο συμμετέχει στην Κυβέρνηση απο την μία, θέλει να ηγεμονεύσει της Κεντροαριστεράς, απο κεκτημένη ταχύτητα νοοτροπίας εξουσίας. Επίσης δεκάδες μεταρρυθμιστικά κόμματα και κινήσεις, τα οποία κυρίως αποτελούνται απο φιλελεύθερους και κεντρώους, οι οποίοι αντιλαμβάνονται ότι δεν έχουν καμιά τύχη προσέλκυσης και ουσιαστικού ρόλου στην Κεντροδεξιά, κάνουν μετατόπιση προς την κεντροαριστερά και αποποιούνται την καταγωγή τους.
    Η Ελλάδα έχει ανάγκη και τους δύο μεγάλους Πολιτικούς σχηματισμούς.
Γίνεται η προσπάθεια των 58. Καλοδεχούμενη.
     Είναι όμως δυνατόν να συνυπάρξουν παλαιοί πολιτικοί με νεώτερους?
Πολιτικοί που έχουν παίξει κυρίως αρνητικό ρόλο στα πράγματα μέχρι σήμερα?
Μπορούν να σηκώσουν το βάρος της μεταρρύθμισης και της μετάλαξης σε ένα ενιαίο Πολιτικό σχηματισμό που να μπορεί ΆΜΕΣΑ να πάρει τις τύχες της χώρας στα χέρια της?
Είναι επίσης δυνατόν, την ίδια στιγμή που προσπαθεί να βρεί ενα νέο βηματισμό, να μπορέσει ταυτόχρονα να δημιουργήσει μία πλατφόρμα Κυβερνητικής συνεργασίας με άλλα κόμματα, στην λογική ότι δεν προβλέπεται να υπάρχουν πλέον αυτοδυναμίες?
Πολλά τα ερωτηματικά.
Μακάρι να επικρατήσει κλίμα συνεργασίας, πολιτικής οξυδέρκειας και σοβαρότητας.
Οι εξελίξεις τρέχουν και ο χρόνος δεν περισσεύει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου