Κυριακή 29 Ιουλίου 2018

Το έγκλημα στο Μάτι 23 7 2018

Η άποψη μου για το έγκλημα στο Μάτι. 
Μετά απο τόσες ώρες βίντεο και 2 προσωπικές επισκέψεις στα καμένα:
1. η υπόθεση χάθηκε όταν η φωτιά ήταν ακόμη ελέγξιμη μεταξύ Νταού Πεντέλης και Λυρείου. Αν δείτε όλα τα βίντεο των καναλιών, όλοι ασχολούνταν με την Κινέττα και πολύ δύσκολα ακουγόταν κάποια ανταπόκριση απο Νέο Βουτζά. Για εικόνα ούτε λόγος. Κανένα ενδιαφέρον όταν ήταν σε πλήρη εξέλιξη η καταστροφή.
2. Όταν η φωτιά έφτασε μεταξύ Νέου Βουτσά και Αγίας Μαρίνας, δεν στάθηκε στο ρέμα αλλά πέρασε και τότε ήλθε αυτός ο περίεργος "τρελλός" άνεμος των 9-10 μποφώρ που της άλλαξε κατεύθυνση και την έστειλε προς το Μάτι.
3. Φίλοι που ζουν εκεί επιμένουν ότι: κανένας δεν ειδοποίησε για φωτιά. Κανένα SMS δεν στάλθηκε απο την Πολιτική Προστασία. ΔΕΝ ακούστηκε ούτε η σειρήνα της Πολιτικής Προστασίας. Πλήρης ύπνωση. 
4. Πυροσβεστικά και υδροφόρες ΔΕΝ είχαν παραταχθεί στην Λ. Μαραθώνος. Πολλοί κάτοικοι καταγγέλουν ότι οι Πυροσβεστικοί Κρουνοί ΔΕΝ διέθεταν νερό, δηλαδή ήταν διακοσμητικοί.
5. Αν είχε λειτουργήσει στοιχειώδης προειδοποίηση στους λουόμενους και κατοίκους και είχε καθυστερήσει το πέρασμα της φωτιάς απο την Λ. Μαραθώνος, θα είχε γίνει η εκκένωση.
6. Εφόσον ΔΕΝ λειτούργησε το Σύστημα Πολιτικής Προστασίας, στο τέλος επικράτησε τρόμος και χάος, βγήκαν όλοι με τα αυτοκίνητα, κόλλησαν και έδωσαν υπερβολικό θερμικό φορτίο μέσα στο Μάτι, γιαυτό και η ζημιά εκεί είναι πολύ μεγαλύτερη.
7. Επαναλαμβάνω, αρκετοί περιέγραφαν την φωτιά ως ΕΡΠΟΥΣΑ ΛΑΒΑ. Αν δείτε υπάρχουν πολλά δένδρα που έχουν καεί χαμηλά και όχι οι κορυφές τους.
8. Η Πολιτική Προστασία οργανώνεται σε ρεαλιστική βάση, δηλαδή με τις υπάρχουσες συνθήκες. Δεν υπάρχει δικαιολογία περι στενών δρόμων, πιθανότητας αυθαιρέτων κλπ.
9. Θεωρώ ύβρι της Κυβέρνησης και των αρμοδίων Ενστόλων να αναφέρονται σε "ΤΙΜΩΡΙΑ" των παρανομούντων. Έχουν ήδη αναρτηθεί χάρτες με όλες τις χορτολιβαδικές εκτάσεις απο την Καλλιτεχνούπολη, τον Νέο Βουτζά, την Νέα Μάκρη, τον Μαραθώνα απο το 1935. Έχουν ήδη κυκλοφορήσει οι πρεάξεις παραχώρησης των εκτάσεων αυτών στους πρόσφυγες της Μικρασιατικής καταστροφής απο τον Ελευθέριο Βενιζέλο. Το "δάσος" που περιγράφουν μερικοί, είναι φυτεμένα πεύκα απο τους ιδιοκτήτες, διότι όλοι γνωρίζουν ότι το πεύκο και το κυπαρρίσια δεν χρειάζονται πότισμα, δεν βγάζουν καρπούς για να χαλάσει το καλλιεργούμενο έδαφος και δημιουργεί "σύνορα" ιδιοκτησίας.. Έχει ένα σοβαρό μειονέκτημα. Γίνεται εύκολα μεταφορά και πολλαπλασιασμός απο τον αέρα .
Καταλήγω: η ζημιά απο την συγκεκριμένη πυρκαγιά, με τις συνθήκες και την ταχύτητα που εξελίχθηκε, εφόσον δεν κρατήθηκε στην γέννηση της, θα γινόταν. 
Μπορούσαμε όμως εύκολα να γλυτώσουμε την εκατόμβη των νεκρών, αν λειτουργούσε το Σχέδιο Πολιτικής Προστασίας, που τόσο διαφημίζει ο Κος Τόσκας.
Έχω γράψει σε άλλη Ανάρτηση ότι για να έχουμε επιτυχές αποτέλεσμα σε ένα Σχέδιο Δράσης, απαιτείται Ηγετική φυσιογνωμία η οποία θα μπορέσει να πάρει το βάρος της Οργάνωσης και Εκτέλεσης του σχεδίου και βέβαια να πάρει το βάρος της ΕΥΘΥΝΗΣ των απαραίτητων εντολών την ώρα της Μάχης.Το ίδιο και υφισταμένους που θα εκτελέσουν τις εντολές άμεσα και αδιαμαρτύρητα. Η Κυβέρνηση αποδείχθηκε ανίκανη να τοποθετήσει τους κατάλληλους ανθρώπους στις κατάλληλες θέσεις. 
Έτσι παρακολουθήσαμε το απίθανο Συμβούλιο ενημέρωσης του Κου Τσίπρα με άφωνους τον αρμόδιο Υπουργό Κο Τόσκα και την Περιφερειάρχη Κα Δούρου.
Για την Συνέντευξη - φαρσοκωμωδία του Κυβερνητικού εκπροσώπου, του Υπουργού και των Αρχηγών, ταιριάζει μία λέξη: Ντροπή και Υβρις για τους Νεκρούς μας,.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου