Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2018

11o ΣΥΝΕΔΡΙΟ Αρχών & Θέσεων Νέας Δημοκρατίας 16-17/12/2017 Metropolitan Expo ..... ..... Κατάθεση θέσης Δημήτρη Σύρμου στην Επιτροπή Συνεδρίου ..... Αξιολογημένου Στελέχους Μητρώου ΝΔ - Ενότητα Βοιωτίας ....... Θέμα: η συμβολή της Μεταποίησης στη έξοδο από την Κρίση


Κυρίες & Κύριοι Σύνεδροι, αγαπητοί φίλοι και συναγωνιστές,
Είμαι Δ. Μηχανικός και Μέλος του Πειθαρχικού Συμβουλίου του ΤΕΕ με την ΔΚΜ. Επίσης είμαι Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Πλαστικών Ελλάδας.
Εκπροσωπώ ένα μεγάλο κομμάτι των Μικρομεσαίων Βιομηχανιών, Επιχειρηματιών και Επαγγελματιών. Έτσι έρχομαι να καταθέσω την αγωνία της Επιχειρηματικής τάξης, αλλά και τις δυνατότητες, το Όραμα που μπορεί να μεταδώσει στην Ελληνική Κοινωνία, στις δραματικές στιγμές που περνάει από τους πειραματισμούς και τις κακές προθέσεις μίας απαράδεκτης, καταστροφικής Κυβέρνησης της Αριστεράς του μπάχαλου.
Η σημερινή κατάσταση είναι δραματική. Παιδεία, Υγεία, Δικαιοσύνη, Δημόσια Διοίκηση είναι διαλυμένα. Η Ανάταξη της Κοινωνίας απαιτεί την Ανάταξη της Οικονομίας, της Ανάπτυξης. Απαιτείται παραγωγή πλούτου και αύξηση του ΑΕΠ.
Σήμερα, τα στοιχεία λένε ότι η Ελληνική Παραγωγική Βιομηχανία συμμετέχει κατά 8% στο ΑΕΠ της χώρας, αντί του 15% που έχει η Ευρωπαϊκή Ένωση και στόχου για 20% για το 2020. Τα δις που ήλθαν στην χώρα από ΜΟΠ, ΠΕΠ, ΕΣΠΑ των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων, ακολούθησαν ένα Οικονομικό μοντέλο που δεν είχε ως βάση τις παραγωγικές επενδύσεις, ώστε να δώσουν ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα στις Ελληνικές Επιχειρήσεις.
Πρόσφατη μελέτη του ΙΟΒΕ έδειξε ότι:
• κάθε ΕΥΡΩ που επενδύεται στις Ιδιωτικές Επενδύσεις των Μ.Μ. Επιχειρήσεων έχει πολλαπλασιαστή περίπου 3,1
• το 31% της απασχόλησης οφείλεται στην Μεταποίηση (1,24 εκ απασχολούμενοι),
• για κάθε 1 εκ. κύκλου εργασιών της Μεταποίησης, στην Απασχόληση στην Ελλάδα προστίθενται 22 θέσεις εργασίας,
• για κάθε θεση εργασίας στην Μεταποίηση δημιουργούνται συνολικά στην Οικονομία 3,5 θέσεις Απασχόλησης.
Τα νούμερα είναι πολύ μεγάλα και δείχνουν ότι η στήριξη της Μικρομεσαίας Ελληνικής Παραγωγικής Επιχειρηματικότητας, είναι ΑΝΑΓΚΑΙΑ και ΙΚΑΝΗ συνθήκη για την παραγωγή νέου χρήματος, έτσι η Επιχειρηματικότητα μπορεί να γίνει ο μοχλός Ανάταξης της Οικονομίας.
Κυρίες και Κύριοι, ας μην απατόμαστε. Οι μεγάλες Ξένες Επενδύσεις Παγίου Κεφαλαίου απαιτούν Πολιτική σταθερότητα αλλά πρωτίστως ΚΛΙΜΑ, Εξωτερικό Επιχειρηματικό Περιβάλλον Αναπτυξιακό. Αυτό προσφέρει η εγχώρια Παραγωγή & Μεταποίηση.
Παρόλα τα προβλήματα, την κρίση της 6ετίας, τον Κρατισμό, το αντιπαραγωγικό Δημόσιο, τις απαράδεκτες συνθήκες χρηματοδότησης επιχειρήσεων από τις Τράπεζες και τα «περίεργα», θα έλεγα, λάθη των Μνημονίων είμαστε ακόμη ζωντανοί, όρθιοι, δυναμικοί, με στόχους και Όραμα, ένα πιεσμένο ελατήριο, όπως το αποκαλούν οι Οικονομικοί Αναλυτές.
Η Ελληνική Παραγωγή και Μεταποίηση έχει τις δυνατότητες να συμβάλει σε ικανό βαθμό:
1. στην σταθεροποίηση της Οικονομίας.
2. στην Παραγωγή Πλούτου και την δίκαιη κατανομή του
3. στην ουσιαστική συμβολή της στην Ανάπτυξη.
4. στην Καινοτομία, τις Start Ups επιχειρήσεις «ζωηρών» νέων επιστημόνων μας.
5. στην Απασχόληση, την αποκατάσταση των σχέσεων με τους άνεργους, τους επαγγελματίες. Αυτοί είναι οι άνθρωποι μας, οι συνεργάτες μας, οι φίλοι μας. Πάντα αισθανόμασταν ότι είμαστε στην ίδια πλευρά.
6. στην επιστροφή των κορυφαίων επιστημόνων από το εξωτερικό, δημιουργώντας το κατάλληλο κλίμα.
7. στην δημιουργία του κατάλληλου εξωτερικού Περιβάλλοντος, ώστε να δραστηριοποιηθούν επενδύσεις από ξένα Κεφάλαια στην Χώρα.
8. στην βοήθεια ανασχεδιασμού της Παιδείας και της Εκπαίδευσης, στα πλαίσια της Αριστείας, των Αξιών, της Παιδείας που έζησε την μεγαλύτερη απαξίωση στις Κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.
9. στην αποσυμπίεση της Δικαιοσύνης, που έχει φορτωθεί όλα τα προβλήματα επιχειρηματιών, επαγγελματιών, ανέργων, δανείων, κατασχέσεων που έχουν κάνει τον χρόνο απονομής της δικαιοσύνης τεράστιο, με αποτέλεσμα το τέλμα.
10. στην αλλαγή Πολιτικής και λειτουργίας των Τραπεζών, την επανεισαγωγή Κεφαλαίων από το εξωτερικό και την μετάβαση στις κανονικές τραπεζικές λειτουργίες, έξω από Capital Controls, φόβο για «κούρεμα» καταθέσεων των Ελλήνων πολιτών.
Κυρίες και Κύριοι, ο Φιλελευθερισμός στηρίζεται στον ενεργό Πολίτη, τον Ιδιώτη, τον Επαγγελματία, τον Επιχειρηματία της Παραγωγής, της Μεταποίησης, της Αγροτοκτηνοτροφίας, του Τουρισμού.
Μόνοι μας εμείς οι Έλληνες θα τα καταφέρουμε. Μην περιμένετε βοήθεια από ξένους, φίλους, δανειστές, φιλέλληνες. Όλοι αυτοί θα έλθουν για να συνδράμουν όταν δουν ότι εμείς οι Έλληνες αποφασίσαμε να σοβαρευτούμε, να εργαστούμε με πλάνο, με επαγγελματισμό, με συνέπεια λόγων και έργων.
Είμαστε έτοιμοι. Εμπιστευτείτε μας. Αξιοποιήστε μας. Εκμεταλλευτείτε μας….
Στηρίξτε την Πολιτική της Φιλελεύθερης Παράταξης πάνω στις Αξίες και δυνατότητες της Ιδιωτικής Πρωτοβουλίας, μαζί με ένα αποτελεσματικό Δημόσιο και μία Συντεταγμένη Πολιτεία.
Αυτό είναι το τρίπτυχο της Επιτυχίας της Πατρίδας μας.
Σας ευχαριστώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου