Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Μνήμης για τα θύματα του Σταλινισμού και του Ναζισμού 23.08

    Μεγάλη Πολιτική αντιπαράθεση υπήρξε στην Ελλάδα από την απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, Κου Κοντονή να μην παρευρεθεί στην Διάσκεψη του Ταλίν, που οργανώθηκε από την Εσθονική Προεδρία σχετικά με την Ευρωπαϊκή Ημέρα  Ανάμνησης των θυμάτων των Ολοκληρωτικών Καθεστώτων,  του Σταλινισμού – Κομουνισμού και Ναζισμού, στις 23 Αυγούστου 2017, επέτειο της ημέρας υπογραφής του Συμφώνου μη επίθεσης μεταξύ της Ναζιστικής Γερμανίας και της Σταλινικής Σοβιετικής Ένωσης στις 23 Αυγούστου του 1939.

    Σύσσωμη η Αντιπολίτευση στηλίτευσε την Κυβέρνηση για Πολιτική εκμετάλλευση της Διάσκεψης για συσπείρωση των ψηφοφόρων της και αλλαγή της ατζέντας από τα κρίσιμα προβλήματα του Φθινοπώρου με προεξάρχουσα την ομιλία του στην ΔΕΘ.

    Ο γράφων δεν θα κάνει προσπάθεια να γράψει, να αναλύσει, να αλλάξει, να τροποποιήσει την Ιστορία. Προσπαθεί να το δει από την Κοινωνική πλευρά και την επίδραση της στις σημερινές πολιτικές – Κοινωνικές εξελίξεις. Χίτλερ και Στάλιν, γνήσιοι Κρατολάτρες,  δημιούργησαν ένα σύστημα ολοκληρωτικό, στρατιωτικού τύπου, με πλήρη έλεγχο της Κοινωνίας και συνοπτικές διαδικασίες εκκαθαρίσεων των διαφωνούντων.

    Την Ιστορία της Γερμανίας την γνωρίζουμε, τους πολέμους, τα Ράιχ, την άνοδο του Χίτλερ στην εξουσία με «Δημοκρατικές» διαδικασίες, μέσω εκλογών, μετά την ατιμωτική ήττα του Α’ ΠΠ και την «Δημοκρατία της Βαιμάρης». Ο Χίτλερ και οι Ναζί απευθύνθηκαν στους άνεργους, τους νέους και τα μέλη των κατώτερων και μεσαίων τάξεων.

    Στην Ρωσία αντίστοιχα, ο Στάλιν, μετά τον θάνατο του Λένιν, εκτόπισε τους υπόλοιπους διεκδικητές της Εξουσίας των Μπολσεβίκων και το ίδιο χρονικό διάστημα, απευθύνθηκε στις ίδιες Κοινωνικές ομάδες, με στρατηγική ότι κρατώντας χαμηλό το επίπεδο του λαού, μπορούσε ευκολότερα να τον διαχειριστεί.

Η ιστορία έχει γράψει ότι ο Στάλιν και ο Χίτλερ, έχουν καταγραφεί ως οι 2 αιμοδιψείς Δικτάτορες στον 20ό αιώνα.

Από το Death by Government του R.J. Rummel

Πολλοί διαχωρίζουν τις 2 περιπτώσεις, διότι οι Ναζιστές δολοφόνησαν σε καιρό πολέμου, εκατομμύρια πολίτες άλλων εθνοτήτων και βέβαια έκαναν το Ολοκαύτωμα, την χειρότερη ίσως στιγμή της ανθρώπινης Ιστορίας του 20ου αιώνα. Οι Σταλινιστές έκαναν εκατομμύρια εκκαθαρίσεις μέσα στα όρια των Σοβιέτ, πράξεις που δεν πήραν την διεθνή δημοσιότητα της εποχής. Παρόλα αυτά ήταν ειδεχθείς πράξεις επιβολής Ολοκληρωτισμού επί των Κοινωνιών.

Ας έλθουμε όμως στο σήμερα.                                         

Μπορούμε να θεωρήσουμε ότι οι Γερμανοί είναι Ναζιστές; Σαφώς και όχι. Η Ελληνική, αλλά και η Ευρωπαϊκή Κοινωνία, έχουν διαχωρίσει τον Γερμανικό λαό από τους Ναζιστές, από την στιγμή που οι ίδιοι οι Γερμανοί έχουν ζητήσει την συγγνώμη των λαών για την αιματοχυσία που προκάλεσε το 3ο Ράιχ.                                                                                              

Αντίστοιχα, μπορούμε να θεωρήσουμε ότι οι σημερινοί Κομουνιστές είναι Σταλινιστές; Όχι βέβαια. Γιατί λοιπόν κατηγορούνται οι Κομουνιστές, κυρίως από τις πρώην Σοβιετικές Δημοκρατίες; Διότι αρνούνται πεισματικά, να διαχωρίσουν την Ιδεολογία και την Πολιτική τους συμπεριφορά, σε σχέση με τις Σταλινικές μεθόδους, τις εκκαθαρίσεις και το αιματοκύλισμα που προκάλεσαν σε πολλές χώρες. Προκαλούν λαούς που έχουν υποστεί τα πάνδεινα, ότι όλα γίνονταν για να επικρατήσει η Δικτατορία των Προλετάριων και περίπου «φταίνε» οι αντιδρώντες Αστοί, Επιστήμονες, Στρατιωτικοί, Πολιτικοί. Η ίδια δικαιολογία που χρησιμοποιεί και το Ολοκληρωτικό Καθεστώς Μαδούρο στην Βενεζουέλα με τις δολοφονίες των διαδηλωτών.  Το «ηθικό» πλεονέκτημα των Κράτιστων Αριστερών είναι θέσφατο, χωρίς αμφισβήτηση. Η Δημοκρατία αρχίζει να λειτουργεί μέσα από τους Κανόνες «Ταπείνωσης και Υποταγής» στο Καθεστώς.  Είναι κρίμα που ακόμη και ο μετριοπαθής και ενωτικός Μίκης Θεοδωράκης προχώρησε σε συμψηφισμό με την ρήση του: «Αν δεν ήταν ο Στάλιν, ποια θα ήταν η Ευρώπη σήμερα; Ναζιστική. Δηλαδή μπορούμε να δικαιολογήσουμε την εκατόμβη δολοφονηθέντων αντιφρονούντων από το Σταλινικό καθεστώς με το επιχείρημα ότι αντιστάθηκε στον Χίτλερ, κέρδισε την μάχη του Στάλινγκραντ, γύρισε την ροή του πολέμου, άρα του συγχωρούνται όλα;

Η Ευρώπη των λαών, του Πολιτισμού, της Τεχνολογίας, της Ελευθερίας, της Ανεξιθρησκίας, δεν μπορεί να ανεχθεί Ολοκληρωτικά Καθεστώτα. Μετά από έναν αιώνα αγώνων για την Ελευθερία διακίνησης Ιδεών, λόγου, έκφρασης, προσώπων, δεν είναι διατεθειμένη να ανεχθεί καταπίεση, ανέχεια, ανελευθερία, προς όφελος κάποιων επιτήδειων που ενδιαφέρονται για Εξουσία, Δύναμη, Οικονομική Ολιγαρχία, έναντι των Ευρωπαίων Πολιτών.    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου